Suu ja leukakirurgia: palvelut ja yleiset hinnat

Kirjoittaja:
Jaa tämä sisältö:
Sisällysluettelo:

Table of Contents

Piditkö tästä? Jaa sisältö myös muille

Suu- ja leukakirurgian palvelut

Suu- ja leukakirurgian palvelut ovat erikoissairaanhoitoa, joissa potilasta hoitavat suu-ja leukakirurgian erikoislääkärit ja erikoishammaslääkärit. 

Suu ja leukakirurgian palvelut kohdistuvat vammoihin tai vaivoihin, jotka ovat hampaistossa, suussa tai leuoissa.

Suu- ja leukakirurgiassa tavallisimmat toimenpiteet ovat monelle tutut viisaudenhampaan poistamiset, jotka toteutetaan leikkauksen avulla. Suu-ja leukakirurgiassa voidaan myös korvata keinojuurella eli implantilla puuttuvat hampaat. Muut verrattain yleisiä suu- ja leukakirurgian palveluita ovat limakalvojen sairauksien hoito sekä koepalojen otto limakalvomuutoksista potilaan suusta.

Suu- ja leukakirurgian palvelut ovat usein vaativia toimenpiteitä, joita suorittavat suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri ja erikoishammaslääkäri. Osan toimenpiteistä voi suorittaa myös tavallinen hammaslääkäri.

Leikkauksellinen hampaanpoisto

Viisaudenhampaat ovat joskus poistettava leikkauksella, mutta leikkauksen kohteeksi voivat joutua myös muut hampaat, jotka ovat huonokuntoisia tai reikiintyneitä. Jos vaihtoehtoja toimenpiteen suorittamiseksi on olemassa, ei leikkausta tällöin tehdä. 

Lisätietoa leikkauksellisesta hampaanpoistosta löytyy oheisesta artikkelista: Kirurginen hampaan poisto ja muut suukirurgiset toimenpiteet

Hammasimplantti (keinojuuri)

Keinojuuri eli hammasimplantti on proteettinen ratkaisu, jolla voidaan korvata menetetty hammas titaanisella leukaluuhun kiinnittyvällä ruuvirakenteella, joka asetetaan poistohampaan kohdalle. Tämän ruuvirakenteen päälle tehdään hoidon edetessä hammaskruunu, joka näyttää ulkoisesti samalta kuin viereiset luonnonhampaat.

Keinojuuri kiinnitetään leukaluuhun hammaskirurgisessa toimenpiteessä (implanttileikkaus). Sen tekee useimmissa tapauksissa suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri. Toisinaan myös perushammaslääkärit tekevät implanttileikkauksia.

Luu kasvaa hammasimplantin kierteisiin 3-6 kuukauden kuluessa hammasimplantin asettamisesta luutumisprosessin myötä. Kun keinojuuri on saavuttanut sopivan jämäkkyyden leukaluussa, voidaan siihen yhdessä hammaslääkärin kanssa lähteä valmistamaan proteettista kruunua.

Joskus potilaalla ei ole riittävästi omaa leukaluuta keinojuuren asettamista varten. Tämä estää joissakin tapauksissa implanttitoimenpiteen, mutta lievissä tapauksissa voidaan suu- ja leukakirurgiaan kuuluvana palveluna suorittaa implanttileikkauksen yhteydessä luusiirre tai keinoluun lisäys.

Muita toimenpiteitä

Muita suu- ja leukakirurgian toimenpiteitä ovat esimerkiksi paikallispuudutuksessa tehtävä juurenpään poistoleikkaus (juurenpään resektio).

Kyseinen toimenpide saattaa tulla tarpeeseen silloin, kun tavallinen juurihoito ei onnistu poistamaan hampaan juurenkärjen tulehdusta. Leikkauksen tarkoituksena on poistaa juurenkärjen tulehdus katkaisemalla ja paikkaamalla hampaan juurenkärki. 

Suu- ja leukakirurgian hinta

Suu ja leukakirurgian hinta on riippuvainen suoritettavasta toimenpiteestä. Ohessa yleisimpiä arvioita siitä, mitä suu- ja leukakirurgian hinta voi olla yleisimmissä toimenpiteissä.  

Vastaanottokäynnin hinta on noin 60 – 80 €. Vastaanottokäynnillä kartoitetaan potilaan tilanne ja tehdään hoitosuunnitelma.

Yksityisessä hammashoidossa hampaan poisto puudutuksella ja ilman leikkausta on hinnaltaan noin 100 – 200 €. Jos hammas joudutaan leikkaamaan, hinta on tässä tapauksessa 300 – 400 € välillä. 

Keinojuuri- eli implanttihoidon hinta on kokonaisuudessaan useimmiten 2000 – 3000 €. Korkeaa hintaa selittää yleensä hoidon monivaiheisuus, johon kuuluu suunnittelua, kartiokeilatietokonetomografinen röntgenkuva, kirurginen toimenpide sekä proteettinen hoito. Myös implanttimerkit, käytetyt osat ja hammasteknikon materiaalit vaikuttavat hintaan.

Kirjoittaja:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim niam, quis nostrud exercitatio mco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequa dfkfkeet.
Jaa hyödyllistä sisältöä myös muille

Arvostele artikkeli asteikolla 1-5

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Suosittelemme sinulle myös näitä:
Sivusto käyttää evästeitä sivuston kehittämistä varten. Jatkamalla selaamista hyväksyt käyttöehdot.
Lue lisää
Jatka selailua