Hampaiden laservalkaisu

Sisällysluettelo:

Table of Contents

Piditkö tästä? Jaa sisältö myös muille

Mitä on hampaiden laservalkaisu?

Hampaiden valkaisu perustuu useimmissa tapauksissa vetyperoksidia sisältävän valkaisugeelin vaikutukseen hampaan kiilteessä.

Laservalkaisu on menetelmä, jossa valkaisugeelissä olevia valolle herkkiä yhdisteitä aktivoidaan sinisellä laservalolla.

Laservalkaisulla on toisinaan raportoitu suotuisia vaikutuksia valkaisutehoon. Tuore koostetutkimus ei tosin kyennyt vahvistamaan valopohjaisen hammasvalkaisun tehokkuutta verrattuna tavanomaiseen hammasvalkaisuun.

Ammattilaisten tekemien laservalkaisujen hinnat ja tarjoukset

Hampaiden valkaisu laserilla ei kuulu Kelan korvaamiin hoitoihin. Potilaan tulee käytännössä maksaa itse koko hoito. Hoitojen hinnoittelussa on eroja, joten vertailua kannattaa aina tehdä. Laservalkaisujen hinnat liikkuvat kahden- ja neljänsadan euron välillä riippuen hoitokertojen tarpeesta.

Yritysten verkkosivuilta löytää perushinnastoja, joista saa yleensä hyvän arvion hinnasta. Mikäli hampaissa havaitaan merkittävää hammaskiveä tai pintalikaa, näiden puhdistamiskäynnit saattavat nostaa hintaa.

Miten laservalkaisu tehdään?

Laservalkaisuhoito kestää normaalisti noin tunnin. Hoitokertojen määrä riippuu potilaan lähtötilanteesta ja halutusta valkaisulopputuloksesta. Tavallisimmin vaalennusta hampaisiinsa haluavat ihmiset selviävät yhdellä hoitokerralla. Voimakas valkaisutarve saattaa edellyttää kahta tai useampaa hoitokertaa.

Laservalkaisu on turvallista, joskin erityistapauksissa valkaisuaine saattaa ärsyttää ikeniä tai hammasydintä. Hoidossa potilas ja hoidon antaja käyttävät suojalaseja ja myös potilaan ikenet suojataan joko muotilla tai suojageelillä. Tämän jälkeen levitetään valkaisugeeli ja kohdistetaan siihen laservalo.

Laservalkaisun edut ja haitat

Hampaiden laservalkaisu on pitkään käytössä ollut menetelmä. Sillä on paljon etuja muihin valkaisumenetelmiin nähden, mutta täysin ongelmaton se ei myöskään ole. Hyviä puolia laservalkaisussa ovat muun muassa seuraavat:

  • Hyvä valkaisuteho
  • Nopea hoito
  • Ei muuta hampaiden rakennetta
  • Valkaisee niin kiillettä kuin hammasluuta

Haittapuolina hoidossa voidaan mainita seuraavia seikkoja:

  • Vanhat paikat voivat jäädä tummiksi
  • Herkille hampaille voi aiheuttaa vihlontaa

Laservalkaisuhoito aloitetaan aina suun terveydentilan arvioinnilla. Hammaskiveä ja plakkia voidaan joutua poistamaan ennen kuin hoito voidaan aloittaa. Ammattilaisen tekemä hampaiden puhdistus auttaa takaamaan tasaisen valkaisulopputuloksen.

Kirjoittaja:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim niam, quis nostrud exercitatio mco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequa dfkfkeet.
Jaa hyödyllistä sisältöä myös muille

Arvostele artikkeli asteikolla 1-5

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Ladataan...
Suosittelemme sinulle myös näitä: