Iensairaudet

Hammashoidossa yleisimpiä diagnosoituja sairauksia ovat ientulehdus sekä parodontiitti, jossa ikenien tulehtuminen on johtanut myös hammasta ympäröivän leukaluun vetäytymiseen. Tärkein tekijä näiden sairauksien taustalla on ienrajoille ja ientaskuihin kertyvä plakki. Hammaslääkäri ja suuhygienisti voivat hoitaa iensairauksia poistamalla plakkia ja hammaskiveä potilaan ikenistä sekä myös monilla muilla keinoilla.

Suun bakteereista koostuvan plakin poisto hampaista onnistuu sähköhammasharjalla. Ammattilaiset voivat tehdä tehopuhdistuksen, jonka hinta on edullinen. Lue täältä lisää aiheesta.

1545
0
SHARES

Periosafe-testi on edullinen ja nopea testi, jonka avulla saadaan tietoa ikenien terveydestä. Periosafe testejä voidaan tehdä hoitojakson aikana useamman kerran. Lue tästä lisää.

1205
0
SHARES

Parodontiitti on hammasta ympäröivän kudoksen tulehdussairaus, jossa menetetään hammasta ympäröivää leukaluuta. Lue tästä kirjoituksesta lisää parodontiitista, sen hoidosta ja hoidon hinnasta.

1793
0
SHARES

Iensairaudet

Iensairauksien erikoishammaslääkäriä kutsutaan parodontologiksi. Parodontologit hoitavat pitkälle edennyttä parodontiittia ja suorittavat myös esimerkiksi estetiikan parantamiseen tai iensairauksien hoitoon tähtäävää ienkirurgiaa.

Jaa hyödyllistä sisältöä myös muille
Sivusto käyttää evästeitä sivuston kehittämistä varten. Jatkamalla selaamista hyväksyt käyttöehdot.
Lue lisää
Jatka selailua