Omahoito

Hampaiden omahoidolla tarkoitetaan pääsääntöisesti hampaiden harjausta ja hammasvälien puhdistamista.

Nykyisin hammaslääkärit haluavat korostaa ennaltaehkäisevän hoidon merkitystä. Esimerkiksi hampaan reikä on useissa tilanteissa mahdollista pysäyttää hyvin toteutetulla omahoidolla, ja tätä pidetään hampaan eliniän kannalta parempana ratkaisuna kuin hampaan paikkausta.

Hampaiden puhtaanapito perustuu rutiineihin, joita on noudatettava iästä riippumatta. Harjaus ja hammasvälien puhdistus ovat tärkeimmät rutiinit. Lue lisää vinkkejä täältä.

1369
0
SHARES

Hampaiden harjaus on tärkeä päivittäinen toimenpide hyvän hammasterveyden ylläpitämiseksi. Sähköhammasharja on hyvä puhdistaja ja sen hinta on edullinen. Lue lisää vinkkejä täältä.

1027
0
SHARES

Suun bakteereista koostuvan plakin poisto hampaista onnistuu sähköhammasharjalla. Ammattilaiset voivat tehdä tehopuhdistuksen, jonka hinta on edullinen. Lue täältä lisää aiheesta.

1588
0
SHARES

Omahoito

Hammastarkastuksen ja hoitokäyntien yhteydessä on mahdollista katsoa hammaslääkärin kanssa yhdessä omahoidon tekniikoita. Noin puolella potilaista jää hampaiden harjauksesta huolimatta näkyvää plakkia hampaistoon. Tämä on usein korjattavissa ottamalla omahoidon välineet monipuolisemmin käyttöön.

Jaa hyödyllistä sisältöä myös muille