https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-286-1.svg
4.99
81 arviota

Hammaslääkäriasemat Espoo

4.99
81 arviota
Suomessa hammashoitoa toteutetaan sekä kunnallisesti että yksityisesti. Kunnallinen hammashoito on keskimäärin kolme kertaa halvempaa, mutta yksityiset hammaslääkäriasemat pystyvät kilpailemaan palvelujen nopealla saatavuudella ja palvelujen saatavuudella.
Еtsi lähellä olevat klinikat

Kunnallinen hammashoito (Espoo)

Espoon kaupunki tarjoaa kunnallista hammashoitoa, jonka kautta on mahdollista päästä kiireettömään hoitoon tai hammaspäivystykseen.

Perushammashoitoon hakeudutaan tekemällä hammashoidon ajanvaraus. Espoo käyttää keskitettyä ajanvarausta (09 816 30300) maanantaista perjantaihin klo 7.45 – 16 välillä. Ajanvarauksessa sovitaan hammastarkastus tai tarvittava hammashoito, jonka suorittaa joko suuhygienisti tai hammaslääkäri. Espoo käyttää ajanvarauksessa takaisinsoittopalvelua.

Kiireelliseen päivystyshoitoon hakeudutaan arkisin klo 7-16 puhelinnumeron (09 816 35900) kautta, jossa sovitaan akuutti hammashoito.

Espoo toteuttaa kunnalliset hammashoidot useilla eri hammaslääkäriasemilla. Alla olevissa taulukoissa on kuvattu Espoon kaupungin hammaslääkäriasemien nimet ja toimenpiteiden hinnat.

Alue Hammashoitolan nimi
Päivystys
Espoon sairaalan hammashoitola
Espoon keskus
Kalajärven hammashoitola
Samarian terveysasema
Espoonlahti
Espoonlahden hammashoitola
Nöykkiön hammashoitola
Leppävaara
Kilon hammashoitola
Ruusulinnan hammashoitola
Matinkylä, Olari, Tapiola
Haukilahden hammashoitola
Tapiolan hammashoitola
Ison Omenan neuvolan hammashoito
Oikomishoito
Kivenlahden hammashoitola
Leppävaaran hammashoitola
Toimenpide Hinta
Hammaslääkärin käyntimaksu
13,1 €
Suuhygienistin käyntimaksu
10,3 €
Erikoishammashoidon käyntimaksu
19,2 €
Tutkimus
8,4 €, 18,9 € tai 37,5 € riippuen tutkimuksen laajuudesta
Röntgenkuvaus
8,4 € kuva, OPTG 18,9 €
Puudutus
8,4 €
Hammaskiven poisto
37,5 - 54,9 €
Juurihoito
alkaen 18,9 €

Yksityinen hammashoito Espoossa

Espoossa toimii noin 20 yksityistä hammaslääkäriasemaa.

Edustettuna on suurempia ketjuja kuten Oral, PlusTerveys, Terveystalo, Hammas Mehiläinen ja Pihlajalinna. Ketjujen lisäksi kaupungissa on myös monia itsenäisesti toimivia yksityisvastaanottoja, joissa hammashoitoa suorittaa yksityinen hammaslääkäri.

Espoo tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja yksityisen hammashoidon palveluissa. Useimmat yksityiset toimijat tarjoavat laajasti perushammashoidon palveluita, implanttihoitoa sekä suuhygienistin palveluita. Toisilla vastaanotoilla on myös erikoishammaslääkäreitä, mikä mahdollistaa tavallista laajempien ja vaativampien kokonaishoitojen toteuttamisen.

Hammastieto.fi -sivuston sijaintitietoihin perustuva Etsi klinikka -paikannuspalvelu näyttää sinulle sijaintisi mukaan sopivia hammaslääkäriasemia. Ilmoitamme asemien tiedoissa niiden aukioloajat, hintatasot sekä käyttäjäarviot.

Yksityisen hammashoidon yleisen hintatason näet oheisessa taulukossa. Toimenpiteiden lisäksi osa vastaanotoista veloittaa myös käyntimaksun (0-20 €).

Toimenpide Hinta
Suun perustutkimus
50 €
Hammasröntgen (pikkukuva)
32 €
Hammasröntgen (panoraamakuva)
81 €
Hampaan puudutus
21 €
Yhden pinnan täyte
66 €
Kahden pinnan täyte
111 €
Parodontologinen hoito
93 €
Hampaan poisto (sis. puudutuksen)
79 €
Hampaan poistoleikkaus (sis. puudutuksen)
249 €
Hampaan juurikanavien avaus ja laajennus, vaativa
117 €
Hampaan juurikanavan täyttö
77 €

Kannattaako valita kunnallinen vai yksityinen hammashoito?

Moni ihminen pohtii, olisiko järkevämpää hoitaa omat hampaat yksityisellä hammaslääkärillä vai valita kunnallinen hammashoito, ja mistä löytyy hyvä hammaslääkäri. Espoo tarjoaa lukuisia laadukkaita yksityisiä hammaslääkäriasemia, mutta hoidon taso on myös kunnallisella puolella erittäin hyvä. Vertailemme oheisessa taulukoissa näiden kahden merkittävimpiä eroja aukioloajoissa, jonoissa, palvelujen saatavuudessa sekä hinnoissa.
Aukioloajat
Kunnallisessa hammashoidossa hammashoitolat toimivat virka-aikana.

Yksityiset hammasasemat toimivat pääosin virka-aikaan, mutta monilla asemilla aukioloajat yltävät iltakuuteen tai iltakahdeksaan. Osa vastaanotoista pitää oviaan auki myös lauantaisin ja sunnuntaisin.
Potilasjonot
Kunnallisessa hammashoidossa potilasjonot ovat monissa kaupungeista kuukausien pituisia. Tilanne vaihtelee kuitenkin paljon kuntakohtaisesti. Koronaviruspandemia on pidentänyt jonoja koko Suomessa.

Yksityisillä hammasasemilla vapaita aikoja on usein saatavilla muutamien päivien päähän, joskus myös samalle päivälle.
Palvelujen saatavuus
Kunnallisessa hammashoidossa hoidetaan suun terveyttä hammastarkastuksen taudinmäärityksen perusteella.

Yksityisessä hammashoidossa toimenpiteissä on enemmän varaa kuunnella potilaan toiveita, sillä hoitoa ei kustanneta julkisista varoista. Esimerkiksi laminaatteja ja valkaisuja tehdään ainoastaan yksityisvastaanotoilla.
Hinta
Yksityisessä hammashoidossa palvelujen hinnat ovat noin kaksin- tai kolminkertaiset verrattuna kunnalliseen hammashoitoon, jossa potilas maksaa hoidon kokonaiskustannuksista itse noin kolmasosan ja loput kustannetaan kunnan budjetista.

Esimerkki 1: Kahden hammaspinnan paikkaus puudutuksella maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 50 euroa ja yksityisessä hammashoidossa noin 150 euroa.

Esimerkki 2: Purentakiskon valmistus maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 300-350 euroa ja yksityisessä noin 450-700 euroa.