https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-276.svg
5
73 arviota

Hammasimplantti Helsinki

5
73 arviota
Hammasprotetiikka tarkoittaa erilaisia hammaslaboratorion valmistamia rakenteita, joilla voidaan paikata hampaita (kruunut, laminaatit) tai korvata puuttuvia hampaita (hammasimplantti, hammassilta, osaproteesit, kokoproteesit).
Еtsi lähellä olevat klinikat
Tämä sivu näyttää tulokset 1 - 10 suodattimiin sopivista 47 vastaanotoista
Tämä sivu näyttää tulokset 1 - 10 suodattimiin sopivista 47 vastaanotoista
4.90
(34)
Seuraavat vapaat ajat:
Lähimmät käytettävissä olevat aikavälit:
4.55
(83)
Seuraavat vapaat ajat:
Lähimmät käytettävissä olevat aikavälit:
4.55
(83)
Seuraavat vapaat ajat:
Lähimmät käytettävissä olevat aikavälit:
  • Edellise vastaanotot
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Seuraavat vastaanotot

Mikä on hammasimplantti?

Hammasimplantti eli keinojuuri on yleisimpiä keinoja menetetyn hampaan korvaamiseksi. 

Kyseessä on leukaluuhun kiinnitettävä titaaniruuvi, jonka päälle tehdään luonnonhampaan näköinen kruunuosa. Kaikista hammasproteettisista tavoista korvata puuttuva hammas hammasimplantilla päästään lähimmäksi aitoa hammasta.

Hammasimplanttien hinta Suomessa on tavallisesti noin 1 800 – 4 000 euroa. Tämä hinta sisältää sekä titaaniruuvin asentamisen että hampaan näköisen kruunuosan.

Hammasimplantti valmistetaan tavallisesti useassa eri vaiheessa.

Heikkokuntoinen hammas poistetaan ensin. Hammasimplantti asennetaan leukaluuhun toisinaan heti, mutta useimmiten odotetaan 2-6 kuukautta poistokuopan paranemista. Hammasimplantin annetaan tämän jälkeen kiinnittyä leukaluuhun muutamien kuukausien ajan, kunnes asennetaan hampaan näköinen implanttikruunu.

Lisää yleistä tietoa hammasimplanteista löytyy verkkosivustomme hammasimplantti-sivulta. Tämä artikkeli käsittelee pääsääntöisesti implanttikruunun hankkimista Helsingissä.

 

Hammashoito Helsingissä

Käsittelemme Helsingin kaupungin hammashoitoa tarkemmin verkkosivustomme Helsinki-sivulla. 

Helsingissä on noin kolmekymmentä kunnallisen hammashoidon hammashoitolaa ja kahdeksankymmentä yksityistä vastaanottoa.

Suosittelemme punnitsemaan näiden väliltä oman henkilökohtaisen tilanteen mukaisesti.

  • Kaupungin oma hammashoito on hyvin ammattimaista ja erittäin edullista. Toisaalta hammastarkastuksia säännöstellään määräajoilla ja hoitokäyntien välille saattaa tulla viikkojen tai kuukausien odotteluja.
  • Yksityisen hammashoidon etuina ovat selvästi lyhyemmät jonot, virka-ajan ulkopuoliset aukioloajat sekä valinnanvara hoitoratkaisuissa. Hinnat ovat kuitenkin kolminkertaiset verrattuna kunnalliseen hammashoitoon.

Sivustomme paikannuspalvelu näyttää sinulle sijaintisi mukaan sopivia hammaslääkäriasemia sekä kunnalliselta että yksityiseltä puolelta. Ilmoitamme asemien tiedoissa niiden aukioloajat, hintatasot sekä käyttäjäarviot.

Hammasimplantit Helsingissä

Kunnallinen hammashoito

Implantin tekeminen kunnallisessa hammashoidossa maksaa tavallisesti noin 1 600 – 3 500 euroa riippuen muun muassa implantin sijainnista, käytetystä tuotemerkistä sekä siitä, käytetäänkö implantissa yksilöllistä implanttijatketta paremman istuvuuden takaamiseksi. Hinta on noin 400 – 500 euroa halvempi kuin yksityisillä hammaslääkäriasemilla.

Kunnallissa hammashoidossa hoitoresurssien käyttö pyritään punnitsemaan huolellisesti. Hammasimplantteja valmistetaan potilaille tavallisesti silloin, kun sillä voidaan olettaa olevan selkeää hyötyä potilaan purentatoiminnalle ja elämänlaadulle, ja kun hoidon ennustetta voidaan pitää hyvänä.

Näitä seikkoja punnitaan potilaan purentaelimistön tilanteen mukaan, ottaen huomioon myös mahdolliset implanttityön ennustetta heikentävät seikat kuten tupakointi, diabeteksen huono hoitotasapaino tai puutteet suuhygieniassa. Päätökseen saattaa myös vaikuttaa hammaslääkäriasemalla käytössä oleva osaaminen, sillä implantointia tekee vain osa hammaslääkäreistä.

Yksityiset hammaslääkäriasemat

Implanttien hinta on tavallisesti noin 2 000 –  4 000 euron hintaluokassa yksityisillä hammaslääkäriasemilla.

Implantin hintaan vaikuttaa muun muassa käytetty implanttijärjestelmä, työn esteettiset vaatimukset sekä toimenpiteiden suorittajat. Hinta on jonkin verran korkeampi, mikäli implanttileikkauksen ja/tai kruunutoimenpiteen toteuttaa erikoishammaslääkäri.

Alla olevassa taulukossa on esitetty hintoja implanttihoidolle eri hammaslääkärivastaanotoilla Helsingissä ja sen lähiseuduilla.

Hammaslääkäriasema Hinta
Coronaria
alkaen 1800 €
Oral
alkaen 2200 €
Pihlajalinna Keinojuuriklinikka (Espoo)
noin 2500 €