https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-286-1.svg
5
148 arviota

Suuhygienistin palvelut Helsinki

5
148 arviota
Suuhygienisti on ihmisten suun terveydenhuollon ammattilainen, jonka työnkuvaan kuuluu suunterveyden edistäminen sekä suun alueen sairauksien ehkäisy ja varhaishoito. Suuhygienisti neuvoo yksilöllisesti oikeat tavat, joilla huolehtia suun terveydestä ja ehkäistä hampaiden reikiintymistä sekä iensairauksia. Lisäksi suuhygienistit suorittavat ennaltaehkäiseviä ja sairauksia hoitavia suun alueen toimenpiteitä kuten hampaiden pinnoituksia ja hammaskiven poistoja.
Еtsi lähellä olevat klinikat
Tämä sivu näyttää tulokset 1 - 10 suodattimiin sopivista 97 vastaanotoista
Tämä sivu näyttää tulokset 1 - 10 suodattimiin sopivista 97 vastaanotoista
4.90
(34)
Seuraavat vapaat ajat:
Lähimmät käytettävissä olevat aikavälit:
4.55
(83)
Seuraavat vapaat ajat:
Lähimmät käytettävissä olevat aikavälit:
4.55
(83)
Seuraavat vapaat ajat:
Lähimmät käytettävissä olevat aikavälit:
  • Edellise vastaanotot
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Seuraavat vastaanotot

Mitä suuhygienisti tekee?

Suuhygienisti on ihmisten suun terveydenhuollon ammattilainen, jonka työnkuvaan kuuluu suunterveyden edistäminen sekä suun alueen sairauksien ehkäisy ja varhaishoito.

Suuhygienisti neuvoo yksilöllisesti oikeat tavat, joilla huolehtia suun terveydestä ja ehkäistä hampaiden reikiintymistä sekä iensairauksia. Lisäksi suuhygienistit suorittavat ennaltaehkäiseviä ja sairauksia hoitavia suun alueen toimenpiteitä kuten hampaiden pinnoituksia ja hammaskiven poistoja. Alla olevassa taulukossa kuvataan tiivistetysti tärkeimmät suuhygienistin toimenpiteet.

Toimenpide Kuvaus
Iensairauksien hoito
Iensairauksien kuten parodontiitin hoitoon kuuluu hampaiston säännöllinen puhdistaminen plakista ja hammaskivestä sairauden etenemisen pysäyttämiseksi.
Esteettiset toimenpiteet
Yksityisillä hammasasemilla suuhygienistit tekevät muun muassa värjäymien puhdistuksia, hampaiden valkaisua ja hammaskorujen kiinnityksiä.
Ennaltaehkäisevät toimenpiteet
Suuhygienisti suorittaa lukuisia toimenpiteitä, joilla ehkäistään hampaiden reikiintymistä ja iensairauksia. Näihin kuuluvat muun muassa hammaskiven poisto, hampaiston puhdistus, hampaiden fluoraus ja hampaiden pinnoitus.

Hoitokäynneillä tehdään lisäksi omahoidon ohjausta ja suuhygieniaa koskevaa neuvontaa.
Suun terveystarkastus
Suuhygienistin suorittama suun terveystarkastus on samankaltainen toimenpide kuin hammaslääkärin tekemä hammastarkastus, jota järjestetään kunnallisessa hammashoidossa tietynikäisten kouluikäisten lasten hammashoidossa.

Tarkastuksessa tutkitaan huolellisesti potilaan suun limakalvot, purenta sekä hampaiden ja ikenien terveys. Lisäksi käyntiin kuuluu tavallisesti suun omahoidon ohjausta. Mikäli tarkastuksessa havaitaan viitettä suun sairauksista, potilas ohjataan hammaslääkärin tutkimukseen ja hoidon suunnitteluun.
Muut toimenpiteet
Suuhygienisti voi myös tehdä tiettyjä muita suun alueen toimenpiteitä kuten väliaikaisia hammaspaikkoja, hampaiden pinnoituksia ja hammaskorun kiinnityksiä.

Suuhygienistin palvelut ja hinta Helsingin kaupungilla

Kunnallisessa hammashoidossa suuhygienistin palvelut ovat pääsääntöisesti rajattu niille potilaille, joille hammaslääkäri määrää hammastarkastuksen perusteella hammaskiven poiston.

Helsingin kaupungin hoitoonpääsykäytäntöjen mukaan terveille tarjotaan käynti suuhygienistillä 2-3 vuoden välein ja keskiriskin potilaille 1-2 vuoden välein. Mikäli potilaalla on diagnosoitu iensairaus, tämä voi kuitenkin oikeuttaa varsinaiseen hoitojaksoon, johon sisältyy hammaskiven poistoa säännöllisin väliajoin.

Helsingin kaupungilla hammaskiven poiston hinta on toimenpiteen kestosta riippuen 7 – 44 euroa, minkä lisäksi suuhygienistin käyntimaksu on 8,10 euroa. Tavallisesti käynnin hinta sijoittuu noin 20-40 euron paikkeille.

Suuhygienistin palvelut ja hinta yksityisillä hammaslääkäriasemilla

Ihmiset hakeutuvat suuhygienistille yksityisille hammaslääkäriasemille tyypillisesti sen vuoksi, että hoitoon pääsy on yleensä nopeaa ja hoitoaikoja on mahdollista saada virka-ajan ulkopuolelle.

Yksityisillä hammaslääkäriasemilla suuhygienistin palvelut käsittävät hammaskiven poiston lisäksi myös esteettisiä toimenpiteitä kuten värjäymien puhdistusta ja hampaiden valkaisua

Yksityisvastaanotoilla suuhygienistin hinta on noin kolminkertainen verrattuna kunnallisen hammashoidon hintoihin. Hammaskiven poisto yleisimpänä toimenpiteenä maksaa tavallisimmin 80 – 160 euroa riippuen toimenpiteen kestosta.

Hampaiden soodapuhdistus maksaa tavallisesti 20 – 60 euroa ja hampaiden valkaisu 160 – 400 euroa. Hammaslääkärivastaanotot tarjoavat näitä esteettisen hammashoidon palveluita toisinaan tavallista halvemmalla, mikäli ne tehdään samalla hoitokäynnillä hammaskiven poiston kanssa.

Vastaanotto Kaupunki Palvelu Hinta
Dentti
Helsinki
Hammaskiven poisto
72-145 €
Ebeling Hammaslääkärit
Helsinki
Hammaskiven poisto
46-140 €
HammasOskari
Vantaa
Hammaskiven poisto
+ värjäymien poisto
93-152 €
Itäväylän Hammaslääkärit
Helsinki
Hammaskiven poisto
60-120 €
Oral
Koko Suomi
Hammaskiven poisto
alk. 127 €
PlusTerveys
Koko Suomi
Hammaskiven poisto
63-155 €
Stardent
Helsinki
Hammaskiven poisto
40-160 €
Terveystalo
Koko Suomi
Hammaskiven poisto
67-155 €