https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-286-1.svg
4.84
69 arviota

Hammaslääkäriasemat Oulu

4.84
69 arviota
Suomessa hammashoitoa toteutetaan sekä kunnallisesti että yksityisesti. Kunnallinen hammashoito on keskimäärin kolme kertaa halvempaa, mutta yksityiset hammaslääkäriasemat pystyvät kilpailemaan palvelujen nopealla saatavuudella ja palvelujen saatavuudella.
Еtsi lähellä olevat klinikat

Kunnallinen hammashoito (Oulu)

Oulun kaupunki tarjoaa kunnallista hammashoitoa, jonka kautta on mahdollista päästä kiireettömään hoitoon tai hammaspäivystykseen.

Perushammashoitoon hakeudutaan tekemällä ajanvaraus hammaslääkäriin. Oulu käyttää keskitettyä ajanvarausta (08 5584 6430) maanantaista torstaihin klo 7.45-16 välillä ja perjantaisin klo 7.45-15 välillä. Ajanvarauksessa sovitaan hammastarkastus tai tarvittava hammashoito, jonka suorittaa joko suuhygienisti tai hammaslääkäri. Oulu käyttää ajanvarauksessa takaisinsoittopalvelua.

Kiireelliseen päivystyshoitoon hakeudutaan viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 10-15 puhelinnumeron (044 703 6426) kautta. Tämän ajan ulkopuolella päivystyksestä vastaa OYS, joka vastaa numeroon 08 3152 655 soitettaessa ja jossa sovitaan akuutti hammashoito.

Oulu toteuttaa kunnalliset hammashoidot useilla eri hammaslääkäriasemilla. Alla olevissa taulukoissa on kuvattu Oulun kaupungin hammaslääkäriasemien nimet ja toimenpiteiden hinnat.

Alue Hammashoitolan nimi
kaikille oululaisille
Dentopolis
Kontinkankaan hammashoitola
Haukiputaan hammashoitola
Kaakkurin hammashoitola
Kiimingin hammashoitola
Oulunsalon hammashoitola
Tuiran hammashoitola
Toimenpide Hinta
Hammaslääkärin käyntimaksu
13,1 €
Erikoishammaslääkärin käyntimaksu
19,2 €
Suuhygienistin käyntimaksu
10,2 €
Tutkimus
8,4 - 18,9 € (laajuuden mukaan)
Hammaskiven poisto
8,4 - 77 €
Hampaan paikkaus
18,9 - 54,9 €
Hampaan poisto
18,9 - 54,9 €
Puudutus
8,4 €

Yksityinen hammashoito Oulussa

Oulussa toimii noin 20 yksityistä hammaslääkäriasemaa.

Edustettuna on suurempia ketjuja kuten Oral, PlusTerveys, Terveystalo, Hammas Mehiläinen ja Coronaria. Ketjujen lisäksi kaupungissa on myös lukuisia itsenäisiä yksityisvastaanottoja, joissa hammashoitoa suorittaa yksityinen hammaslääkäri. 

Oulu tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja yksityisen hammashoidon palveluissa. Useimmat yksityiset toimijat tarjoavat laajasti perushammashoidon palveluita, implanttihoitoa sekä suuhygienistin palveluita.

Hammastieto.fi -sivuston sijaintitietoihin perustuva Etsi klinikka -paikannuspalvelu näyttää sinulle sijaintisi mukaan sopivia hammaslääkäriasemia. Ilmoitamme asemien tiedoissa niiden aukioloajat, hintatasot sekä käyttäjäarviot.

Yksityisen hammashoidon yleisen hintatason näet oheisessa taulukossa. Toimenpiteiden lisäksi osa vastaanotoista veloittaa myös käyntimaksun (0-17 €).

Toimenpide Hinta
Suun perustutkimus
50 €
Hammasröntgen (pikkukuva)
32 €
Hammasröntgen (panoraamakuva)
81 €
Hampaan puudutus
21 €
Yhden pinnan täyte
66 €
Kahden pinnan täyte
111 €
Parodontologinen hoito
93 €
Hampaan poisto (sis. puudutuksen)
79 €
Hampaan poistoleikkaus (sis. puudutuksen)
249 €
Hampaan juurikanavien avaus ja laajennus, vaativa
117 €
Hampaan juurikanavan täyttö
77 €

Kannattaako valita kunnallinen vai yksityinen hammashoito?

Moni ihminen pohtii, olisiko järkevämpää hoitaa omat hampaat yksityisellä hammaslääkärillä vai valita kunnallinen hammashoito, ja mistä löytyy hyvä hammaslääkäri. Oulu tarjoaa lukuisia laadukkaita yksityisiä hammaslääkäriasemia, mutta hoidon taso on myös kunnallisella puolella erittäin hyvä. Vertailemme oheisessa taulukoissa näiden kahden merkittävimpiä eroja aukioloajoissa, jonoissa, palvelujen saatavuudessa sekä hinnoissa.
Aukioloajat
Kunnallisessa hammashoidossa hammashoitolat toimivat virka-aikana.

Yksityiset hammasasemat toimivat pääosin virka-aikaan, mutta monilla asemilla aukioloajat yltävät iltakuuteen tai iltakahdeksaan. Osa vastaanotoista pitää oviaan auki myös lauantaisin ja sunnuntaisin.
Potilasjonot
Kunnallisessa hammashoidossa potilasjonot ovat monissa kaupungeista kuukausien pituisia. Tilanne vaihtelee kuitenkin paljon kuntakohtaisesti. Koronaviruspandemia on pidentänyt jonoja koko Suomessa.

Yksityisillä hammasasemilla vapaita aikoja on usein saatavilla muutamien päivien päähän, joskus myös samalle päivälle.
Palvelujen saatavuus
Kunnallisessa hammashoidossa hoidetaan suun terveyttä hammastarkastuksen taudinmäärityksen perusteella.

Yksityisessä hammashoidossa toimenpiteissä on enemmän varaa kuunnella potilaan toiveita, sillä hoitoa ei kustanneta julkisista varoista. Esimerkiksi laminaatteja ja valkaisuja tehdään ainoastaan yksityisvastaanotoilla.
Hinta
Yksityisessä hammashoidossa palvelujen hinnat ovat noin kaksin- tai kolminkertaiset verrattuna kunnalliseen hammashoitoon, jossa potilas maksaa hoidon kokonaiskustannuksista itse noin kolmasosan ja loput kustannetaan kunnan budjetista.

Esimerkki 1: Kahden hammaspinnan paikkaus puudutuksella maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 50 euroa ja yksityisessä hammashoidossa noin 150 euroa.

Esimerkki 2: Purentakiskon valmistus maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 300-350 euroa ja yksityisessä noin 450-700 euroa.