https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-286-1.svg
4.62
39 arviota

Hammaslääkäriasemat Pori

4.62
39 arviota
Suomessa hammashoitoa toteutetaan sekä kunnallisesti että yksityisesti. Kunnallinen hammashoito on keskimäärin kolme kertaa halvempaa, mutta yksityiset hammaslääkäriasemat pystyvät kilpailemaan palvelujen nopealla saatavuudella ja palvelujen saatavuudella.
Еtsi lähellä olevat klinikat

Kunnallinen hammashoito (Pori)

Porin kaupunki tarjoaa kunnallista hammashoitoa, jonka kautta on mahdollista päästä kiireettömään hoitoon tai hammaspäivystykseen.

Perushammashoitoon hakeudutaan tekemällä ajanvaraus hammaslääkärille. Pori käyttää keskitettyä ajanvarausta (02 621 3625) arkisin klo 8-16 välillä. Ajanvarauksessa sovitaan hammastarkastus tai tarvittava hammashoito, jonka suorittaa joko suuhygienisti tai hammaslääkäri. Pori käyttää ajanvarauksessa takaisinsoittopalvelua. 

Kiireelliseen päivystyshoitoon hakeudutaan arkisin klo 16-21 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8-21 välillä puhelinnumeron (116 117) kautta, jossa sovitaan akuutti hammashoito.

Pori toteuttaa kunnalliset hammashoidot useilla eri hammaslääkäriasemilla. Alla olevissa taulukoissa on kuvattu Porin kaupungin hammaslääkäriasemien nimet ja toimenpiteiden hinnat.

Alue Hammashoitolan nimi
Pohjoinen alue
Merikarvian terveysaseman hammashoitola
Pohjois-Porin hammashoitola
Läntinen alue
Pihlavan hammashoitola
Itäinen alue
Lavian hammashoitola
Itä-Porin hammasneuvola
Eteläinen alue
Ulvilan yhteiskoulun hammashoitola
Ulvilan terveyskeskuksen hammashoitola
Keskusta
Cygnaeuksen hammashoitola
Käppärän hammashoitola
Noormarkun hammashoitola
Tekniikkaopiston hammashoitola
Toejoen hammashoitola
Satasairaalan hammashoitola
Toimenpide Hinta
Hammaslääkärin käyntimaksu
13,1 €
Suuhygienistin käyntimaksu
10,2 €
Erikoishammaslääkärin käyntimaksu
19,2 €
Kuvantamistutkimus
8,4 €
Leukojen ja koko hampaiston röntgenkuvaus
18,9 €
Puudutus
8,4 €
Suun perustutkimus
18,9 €
Juurihoito
37,8 - 92,4 €

Yksityinen hammashoito Porissa

Porissa toimii kymmenkunta yksityistä hammaslääkäriasemaa.

Edustettuna on suurempia ketjuja kuten Oral, PlusTerveys, Terveystalo ja Hammas Mehiläinen. Ketjujen lisäksi kaupungissa on myös useampia itsenäisiä vastaanottoja, joissa hammashoitoa suorittaa yksityinen hammaslääkäri. 

Pori tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja yksityisen hammashoidon palveluissa. Useimmat yksityiset toimijat tarjoavat laajasti perushammashoidon sekä suuhygienistin palveluita. Osassa vastaanottoja on mahdollisuus myös implanttihoitoon hammaspuutoksissa.

Hammastieto.fi -sivuston sijaintitietoihin perustuva Etsi klinikka -paikannuspalvelu näyttää sinulle sijaintisi mukaan sopivia hammaslääkäriasemia. Ilmoitamme asemien tiedoissa niiden aukioloajat, hintatasot sekä käyttäjäarviot.

Yksityisen hammashoidon yleisen hintatason näet oheisessa taulukossa. Toimenpiteiden lisäksi osa vastaanotoista veloittaa myös käyntimaksun (0-17 €).

Toimenpide Hinta
Suun perustutkimus
50 €
Hammasröntgen (pikkukuva)
32 €
Hammasröntgen (panoraamakuva)
81 €
Hampaan puudutus
21 €
Yhden pinnan täyte
66 €
Kahden pinnan täyte
111 €
Parodontologinen hoito
93 €
Hampaan poisto (sis. puudutuksen)
79 €
Hampaan poistoleikkaus (sis. puudutuksen)
249 €
Hampaan juurikanavien avaus ja laajennus, vaativa
117 €
Hampaan juurikanavan täyttö
77 €

Kannattaako valita kunnallinen vai yksityinen hammashoito?

Moni ihminen pohtii, olisiko järkevämpää hoitaa omat hampaat yksityisellä hammaslääkärillä vai valita kunnallinen hammashoito, ja mistä löytyy hyvä hammaslääkäri. Pori tarjoaa lukuisia laadukkaita yksityisiä hammaslääkäriasemia, mutta hoidon taso on myös kunnallisella puolella erittäin hyvä. Vertailemme oheisessa taulukoissa näiden kahden merkittävimpiä eroja aukioloajoissa, jonoissa, palvelujen saatavuudessa sekä hinnoissa.
Aukioloajat
Kunnallisessa hammashoidossa hammashoitolat toimivat virka-aikana.

Yksityiset hammasasemat toimivat pääosin virka-aikaan, mutta monilla asemilla aukioloajat yltävät iltakuuteen tai iltakahdeksaan. Osa vastaanotoista pitää oviaan auki myös lauantaisin ja sunnuntaisin.
Potilasjonot
Kunnallisessa hammashoidossa potilasjonot ovat monissa kaupungeista kuukausien pituisia. Tilanne vaihtelee kuitenkin paljon kuntakohtaisesti. Koronaviruspandemia on pidentänyt jonoja koko Suomessa.

Yksityisillä hammasasemilla vapaita aikoja on usein saatavilla muutamien päivien päähän, joskus myös samalle päivälle.
Palvelujen saatavuus
Kunnallisessa hammashoidossa hoidetaan suun terveyttä hammastarkastuksen taudinmäärityksen perusteella.

Yksityisessä hammashoidossa toimenpiteissä on enemmän varaa kuunnella potilaan toiveita, sillä hoitoa ei kustanneta julkisista varoista. Esimerkiksi laminaatteja ja valkaisuja tehdään ainoastaan yksityisvastaanotoilla.
Hinta
Yksityisessä hammashoidossa palvelujen hinnat ovat noin kaksin- tai kolminkertaiset verrattuna kunnalliseen hammashoitoon, jossa potilas maksaa hoidon kokonaiskustannuksista itse noin kolmasosan ja loput kustannetaan kunnan budjetista.

Esimerkki 1: Kahden hammaspinnan paikkaus puudutuksella maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 50 euroa ja yksityisessä hammashoidossa noin 150 euroa.

Esimerkki 2: Purentakiskon valmistus maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 300-350 euroa ja yksityisessä noin 450-700 euroa.