https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-286-1.svg
4.97
26 arviota

Suuhygienistin palvelut Tampere

4.97
26 arviota
Suuhygienisti on ihmisten suun terveydenhuollon ammattilainen, jonka työnkuvaan kuuluu suunterveyden edistäminen sekä suun alueen sairauksien ehkäisy ja varhaishoito. Suuhygienisti neuvoo yksilöllisesti oikeat tavat, joilla huolehtia suun terveydestä ja ehkäistä hampaiden reikiintymistä sekä iensairauksia. Lisäksi suuhygienistit suorittavat ennaltaehkäiseviä ja sairauksia hoitavia suun alueen toimenpiteitä kuten hampaiden pinnoituksia ja hammaskiven poistoja.
Еtsi lähellä olevat klinikat

Mitä on hammaskiven poisto?

Hammaskiven poisto suun terveydenhoidon toimenpide, jossa poistetaan ultraäänikärjellä ja käsi-instrumenteilla hampaan ienrajaan tai juuripintaan kovettunutta hammaskiveä, joka voisi muutoin aiheuttaa ientulehdusta tai parodontiittia.

Hammaskiven poiston suorittaa tavallisesti suuhygienisti. Mikäli hammaskiven poisto tehdään suusairauden kuten parodontiitin hoitoon, tällöin hoidon suunnittelusta ja hoitotuloksen varmistamisesta vastaa hammaslääkäri.

Hammaskiven poisto Tampereella

Kunnallinen hammashoito

Kunnallisessa hammashoidossa suuhygienistin palvelut ovat pääsääntöisesti rajattu niille potilaille, joille hammaslääkäri määrää hammastarkastuksen perusteella hammaskiven poiston.

Tampereen kaupungin hammashoitoon on mahdollista päästä soittamalla kaupungin keskitetyn ajanvarauksen numeroon 03 5657 0100 ma-pe klo 8-17 välillä.  

Tampereen kaupungilla hammaskiven poiston hinta on toimenpiteen kestosta riippuen 8,40–77 euroa, minkä lisäksi suuhygienistin käyntimaksu on 10,20 euroa. Tavallisesti käynnin hinta sijoittuu noin 20-40 euron paikkeille.

Yksityinen hammashoito

Ihmiset hakeutuvat suuhygienistille yksityisille hammaslääkäriasemille tyypillisesti sen vuoksi, että hoitoon pääsy on yleensä nopeaa ja hoitoaikoja on mahdollista saada virka-ajan ulkopuolelle.

Yksityisillä hammaslääkäriasemilla suuhygienistin palvelut käsittävät hammaskiven poiston lisäksi myös esteettisiä toimenpiteitä kuten värjäymien puhdistusta ja hampaiden valkaisua

Yksityisvastaanotoilla suuhygienistin hinta on noin kolminkertainen verrattuna kunnallisen hammashoidon hintoihin. Hammaskiven poisto yleisimpänä toimenpiteenä maksaa tavallisimmin 80 – 160 euroa riippuen toimenpiteen kestosta.

Vastaanotto Kaupunki Palvelu Hinta
Hammas Mehiläinen Tampere
Tampere
Hammaskiven poisto
69-130 €
Pihlajalinna Hammasklinikka Tampere
Tampere
Hammaskiven poisto
71-121 €
Kotihammas Tampere
Tampere
Hammaskiven poisto
65-149,8 €
Coronaria Hammasklinikka
Tampere
Hammaskiven poisto
60-105 €
Oral
Koko Suomi
Hammaskiven poisto
alk. 127 €
PlusTerveys
Koko Suomi
Hammaskiven poisto
63-155 €
Hammasfakta Oy
Tampere
Hammaskiven poisto
66-110 €
Terveystalo
Koko Suomi
Hammaskiven poisto
67-155 €