https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-286-1.svg
5
47 arviota

Hammaslääkäriasemat Turku

5
47 arviota
Suomessa hammashoitoa toteutetaan sekä kunnallisesti että yksityisesti. Kunnallinen hammashoito on keskimäärin kolme kertaa halvempaa, mutta yksityiset hammaslääkäriasemat pystyvät kilpailemaan palvelujen nopealla saatavuudella ja palvelujen saatavuudella.
Еtsi lähellä olevat klinikat

Kunnallinen hammashoito (Turku)

Turun kaupunki tarjoaa kunnallista hammashoitoa, jonka kautta on mahdollista päästä kiireettömään hoitoon tai hammaspäivystykseen.

Perushammashoitoon hakeudutaan soittamalla Turun kaupungin keskitettyyn ajanvaraukseen (02 266 0644) maanantaista tiistaihin klo 7.30-15.30 välillä tai keskiviikosta perjantaihin klo 8-15.30 välillä. Ajanvarauksessa sovitaan hammastarkastus tai tarvittava hammashoito, jonka suorittaa joko suuhygienisti tai hammaslääkäri. Turku käyttää ajanvarauksessa takaisinsoittopalvelua.

Kiireelliseen päivystyshoitoon hakeudutaan arki-iltaisin klo 16.00-18.30 puhelinnumeron 02 3131 564 kautta. Tämän ajan ulkopuolella päivystys vastaa numeroon 02 313 8800 soitettaessa, jossa voidaan sopia akuutti hammashoito.

Turku toteuttaa kunnallisen hammashoidon eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa hammashoitoloissa. Alla olevissa taulukoissa on kuvattu Turun kaupungin hammaslääkäriasemien nimet ja toimenpiteiden hinnat.

Alue Hammashoitolan nimi
kaikille Turkulaisille
Dentalia
Jäkärlän hamashoitola
Kerttulin Vanhainkodin hammashoitola
Keskushammashoitola
Kirkkotien hammashoitola
Käsityöläiskadun hammashoitola
Medisiina D hammashoitola
Moikoisten hammashoitola
Mullintien hammashoitola
Opetushammashoitola
Pansion hammashoitola
Pääskyvuoren hammashoitola
Runosmäen hammashoitola
Suikkulan hammashoitola
Varissuon hammashoitola
Toimenpide Hinta
Suuhygienistin käyntimaksu
10,2 €
Hammaslääkärin käyntimaksu
13,1 €
Erikoishammaslääkärin käyntimaksu
19,2 €
Puudutus
8,4 €
Suun perustutkimus
18,9 €
Hammaskiven poisto
8,4 - 54,9 €
Paikkaus
18,9 - 54,9 €
Hampaan poisto
18,9 - 37,5 €

Yksityinen hammashoito Turussa

Turussa toimii noin 30 yksityistä hammaslääkäriasemaa.

Edustettuna on suurempia ketjuja kuten Oral, PlusTerveys, Terveystalo ja Hammas Mehiläinen. Ketjujen lisäksi kaupungissa on myös kymmeniä itsenäisiä vastaanottoja, joissa hammashoitoa suorittaa yksityinen hammaslääkäri.

Turku tarjoaa paljon vaihtoehtoja yksityisen hammashoidon palveluissa. Lähes kaikki yksityiset toimijat tarjoavat laajasti perushammashoidon palveluita, implanttihoitoa sekä suuhygienistin palveluita. Toisilla vastaanotoilla on myös erikoishammaslääkäreitä, mikä mahdollistaa tavallista laajempien ja vaativampien kokonaishoitojen toteuttamisen.

Hammastieto.fi -sivuston sijaintitietoihin perustuva Etsi klinikka -paikannuspalvelu näyttää sinulle sijaintisi mukaan sopivia hammaslääkäriasemia. Ilmoitamme asemien tiedoissa niiden aukioloajat, hintatasot sekä käyttäjäarviot.

Yksityisen hammashoidon yleisen hintatason näet oheisessa taulukossa. Toimenpiteiden lisäksi osa vastaanotoista veloittaa myös käyntimaksun (0-17 €).

Toimenpide Hinta
Suun perustutkimus
50 €
Hammasröntgen (pikkukuva)
32 €
Hammasröntgen (panoraamakuva)
81 €
Hampaan puudutus
21 €
Yhden pinnan täyte
66 €
Kahden pinnan täyte
111 €
Parodontologinen hoito
93 €
Hampaan poisto (sis. puudutuksen)
79 €
Hampaan poistoleikkaus (sis. puudutuksen)
249 €
Hampaan juurikanavien avaus ja laajennus, vaativa
117 €
Hampaan juurikanavan täyttö
77 €

Kannattaako valita kunnallinen vai yksityinen hammashoito?

Moni ihminen pohtii, olisiko järkevämpää hoitaa omat hampaat yksityisellä hammaslääkärillä vai valita kunnallinen hammashoito, ja mistä löytyy hyvä hammaslääkäri. Turku tarjoaa useita laadukkaita yksityisiä hammaslääkäriasemia, mutta hoidon taso on myös kunnallisella puolella erittäin hyvä. Vertailemme oheisessa taulukoissa näiden kahden merkittävimpiä eroja aukioloajoissa, jonoissa, palvelujen saatavuudessa sekä hinnoissa. 
Aukioloajat
Kunnallisessa hammashoidossa hammashoitolat toimivat virka-aikana.

Yksityiset hammasasemat toimivat pääosin virka-aikaan, mutta monilla asemilla aukioloajat yltävät iltakuuteen tai iltakahdeksaan. Osa vastaanotoista pitää oviaan auki myös lauantaisin ja sunnuntaisin.
Potilasjonot
Kunnallisessa hammashoidossa potilasjonot ovat monissa kaupungeista kuukausien pituisia. Tilanne vaihtelee kuitenkin paljon kuntakohtaisesti. Koronaviruspandemia on pidentänyt jonoja koko Suomessa.

Yksityisillä hammasasemilla vapaita aikoja on usein saatavilla muutamien päivien päähän, joskus myös samalle päivälle.
Palvelujen saatavuus
Kunnallisessa hammashoidossa hoidetaan suun terveyttä hammastarkastuksen taudinmäärityksen perusteella.

Yksityisessä hammashoidossa toimenpiteissä on enemmän varaa kuunnella potilaan toiveita, sillä hoitoa ei kustanneta julkisista varoista. Esimerkiksi laminaatteja ja valkaisuja tehdään ainoastaan yksityisvastaanotoilla.
Hinta
Yksityisessä hammashoidossa palvelujen hinnat ovat noin kaksin- tai kolminkertaiset verrattuna kunnalliseen hammashoitoon, jossa potilas maksaa hoidon kokonaiskustannuksista itse noin kolmasosan ja loput kustannetaan kunnan budjetista.

Esimerkki 1: Kahden hammaspinnan paikkaus puudutuksella maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 50 euroa ja yksityisessä hammashoidossa noin 150 euroa.

Esimerkki 2: Purentakiskon valmistus maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 300-350 euroa ja yksityisessä noin 450-700 euroa.