https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-286-1.svg
4.8
106 arviota

Hammaslääkäriasemat Vantaa

4.8
106 arviota
Suomessa hammashoitoa toteutetaan sekä kunnallisesti että yksityisesti. Kunnallinen hammashoito on keskimäärin kolme kertaa halvempaa, mutta yksityiset hammaslääkäriasemat pystyvät kilpailemaan palvelujen nopealla saatavuudella ja palvelujen saatavuudella.
Еtsi lähellä olevat klinikat

Kunnallinen hammashoito Vantaalla

Vantaan kaupunki tarjoaa kunnallista hammashoitoa, jonka kautta on mahdollista päästä kiireettömään hoitoon tai hammaspäivystykseen.

Perushammashoitoon hakeudutaan soittamalla Vantaan kaupungin keskitettyyn ajanvaraukseen (09 8393 5300) maanantaista torstaihin klo 7.30 – 15.00 välillä tai perjantaisin klo 7.30-14.00. Ajanvarauksessa sovitaan hammastarkastus tai tarvittava hammashoito, jonka suorittaa joko suuhygienisti tai hammaslääkäri. Vantaa käyttää ajanvarauksessa takaisinsoittopalvelua.

Kiireelliseen päivystyshoitoon hakeudutaan arkisin samoihin aikoihin saman puhelinnumeron kautta (09 8393 5300). Tämän ajan ulkopuolella Vantaan hammashoidon päivystyksestä vastaa Töölön tapaturma-aseman päivystä hammaslääkäri. Vantaa tekee yhteistyötä Töölön tapaturma-aseman kanssa ilta- ja viikonloppupäivystyksen osalta. Aseman numero on 040 621 5699 (öisin klo 21 – 8)

Kunnallinen hammashoito Vantaalla tapahtuu hammashoitoloissa, joita sijaitsee eri kaupunginosissa. Alla olevissa taulukoissa on kuvattu Vantaan kaupungin hammaslääkäriasemien nimet ja toimenpiteiden hinnat.

Alue Hammashoitolan nimi
Pohjois-Vantaan hammashoitolat
Kytöpuiston koulun hammashoitola
Koivukylän koulun hammashoitola
Koivukylän terveysaseman hammashoitola
Rekolan koulun hammashoitola
Korson keskustan hammashoitola
Korson koulun hammashoitola
Leppäkorven koulun hammashoitola
Mikkolan koulun hammashoitola
Jokivarren koulu
Nikinmäen koulu
Rekolanmäen koulu
Keski-Vantaan hammashoitolat
Lehtikuusen koulun hammashoitola
Länsimäen terveysaseman hammashoitola
Kartanonkosken hammashoitola
Leinikkitien hammashoitola
Simonkylän koulun hammashoitola
Tennistien hammashoitola
Tikkurilan lukion hammashoitola
Tikkurilan terveysaseman hammashoitola
Ilolan koulu
Kuusikon koulu
Länsi-Vantaan hammashoitolat
Kanniston koulun hammashoitola
Katriinan sairaalan hammashoitola
Kivimäen hammashoitola
Martinlaakson koulun hammashoitola
Ylästön hammashoitola
Vaskivuoren hammashoitola
Myyrmäen terveysaseman hammashoitola
Pähkinärinteen hammashoitola
Askiston koulu
Tuomelan koulu
Toimenpide Hinta
Suuhygienistin käyntimaksu
8,1 €
Hammaslääkärin käyntimaksu
10,4 €
Erikoishammaslääkärin käyntimaksu
15,2 €
Suun perustutkimus
6,70 - 15 € laajuuden mukaan
Kuvantamistutkimus hammaskuvalta
6,70 €
Leukojen ja koko hampaiston röntgenkuvaus
15,00 €
Hammaslääkärin kotikäynti
15 €
Muun terveydenhuollon ammattihenkilön suorittama kotikäynti
9,5 €

Yksityinen hammashoito Vantaalla

Vantaalla toimii noin 15 yksityistä hammaslääkäriasemaa.

Edustettuna on suurempia ketjuja kuten Oral, PlusTerveys, Terveystalo ja Hammas Mehiläinen. Ketjujen lisäksi kaupungissa on myös muutamia yksittäisiä itsenäisiä yksityisvastaanottoja, joissa hammashoitoa suorittaa yksityinen hammaslääkäri. Vantaa tarjoaa paljon vaihtoehtoja yksityisen hammashoidon palveluissa. Useimmat yksityiset toimijat tarjoavat laajasti perushammashoidon palveluita, implanttihoitoa sekä suuhygienistin palveluita.

Hammastieto.fi -sivuston sijaintitietoihin perustuva Etsi klinikka -paikannuspalvelu näyttää sinulle sijaintisi mukaan sopivia hammaslääkäriasemia. Ilmoitamme asemien tiedoissa niiden aukioloajat, hintatasot sekä käyttäjäarviot.

Yksityisen hammashoidon yleisen hintatason näet oheisessa taulukossa. Toimenpiteiden lisäksi osa vastaanotoista veloittaa myös käyntimaksun (0-17 €).

Toimenpide Hinta
Suun perustutkimus
50 €
Hammasröntgen (pikkukuva)
32 €
Hammasröntgen (panoraamakuva)
81 €
Hampaan puudutus
21 €
Yhden pinnan täyte
66 €
Kahden pinnan täyte
111 €
Parodontologinen hoito
93 €
Hampaan poisto (sis. puudutuksen)
79 €
Hampaan poistoleikkaus (sis. puudutuksen)
249 €
Hampaan juurikanavien avaus ja laajennus, vaativa
117 €
Hampaan juurikanavan täyttö
77 €

Kannattaako valita kunnallinen vai yksityinen hammashoito?

Moni ihminen pohtii, olisiko järkevämpää hoitaa omat hampaat yksityisellä hammaslääkärillä vai valita kunnallinen hammashoito, ja mistä löytyy hyvä hammaslääkäri. Vantaa tarjoaa useita laadukkaita yksityisiä hammaslääkäriasemia, mutta hoidon taso on myös kunnallisella puolella erittäin hyvä. Vertailemme oheisessa taulukoissa näiden kahden merkittävimpiä eroja aukioloajoissa, jonoissa, palvelujen saatavuudessa sekä hinnoissa.
 
Aukioloajat
Kunnallisessa hammashoidossa hammashoitolat toimivat virka-aikana.

Yksityiset hammasasemat toimivat pääosin virka-aikaan, mutta monilla asemilla aukioloajat yltävät iltakuuteen tai iltakahdeksaan. Osa vastaanotoista pitää oviaan auki myös lauantaisin ja sunnuntaisin.
Potilasjonot
Kunnallisessa hammashoidossa potilasjonot ovat monissa kaupungeista kuukausien pituisia. Tilanne vaihtelee kuitenkin paljon kuntakohtaisesti. Koronaviruspandemia on pidentänyt jonoja koko Suomessa.

Yksityisillä hammasasemilla vapaita aikoja on usein saatavilla muutamien päivien päähän, joskus myös samalle päivälle.
Palvelujen saatavuus
Kunnallisessa hammashoidossa hoidetaan suun terveyttä hammastarkastuksen taudinmäärityksen perusteella.

Yksityisessä hammashoidossa toimenpiteissä on enemmän varaa kuunnella potilaan toiveita, sillä hoitoa ei kustanneta julkisista varoista. Esimerkiksi laminaatteja ja valkaisuja tehdään ainoastaan yksityisvastaanotoilla.
Hinta
Yksityisessä hammashoidossa palvelujen hinnat ovat noin kaksin- tai kolminkertaiset verrattuna kunnalliseen hammashoitoon, jossa potilas maksaa hoidon kokonaiskustannuksista itse noin kolmasosan ja loput kustannetaan kunnan budjetista.

Esimerkki 1: Kahden hammaspinnan paikkaus puudutuksella maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 50 euroa ja yksityisessä hammashoidossa noin 150 euroa.

Esimerkki 2: Purentakiskon valmistus maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 300-350 euroa ja yksityisessä noin 450-700 euroa.