Hammaskorujen käyttö

Kirjoittaja:
Jaa tämä sisältö:
Sisällysluettelo:

Table of Contents

Piditkö tästä? Jaa sisältö myös muille

Mikä on hammaskoru?

Hammaskorulla tarkoitetaan hampaan sivulle kiinnitettäviä pieniä koristeita. Pääsääntöisesti hammaskorut ovat kullasta tai jalokivistä valmistettuja koristeita.

Itse koruja valmistavat erikoiskultasepät ja tuotteita myydään koruliikkeissä sekä hammaskorujen asennustöitä tekevillä hammaslääkäriasemilla.

Hammaskorujen käytön historiaa

Ihminen on kautta historian muokannut ja koristellut kaikkia vartalon osiaan, mukaan lukien hampaitaan.

Historian tutkimuksista tiedetään, että Afrikasta 10 000 vuoden takaisien ihmisten jäännöksistä on löydetty merkkejä hampaiden muokkauksista ja koristeluista. Kaakkois-Aasiasta on löydetty ikivanhoja hammaskoruja omaavia luurankoja, joissa kultaisten hammaskorujen kiinnitys on tehty poraamalla reikiä hampaisiin.

Miksi hammaskoruja käytetään?

Korujen kiinnittäminen hampaisiin on samanlaista oman arvomaailman ja identiteetin viestimistä ympäristöön kuin muukin koristeiden ja asusteiden käyttäminen oman ilmaisun keinona.

Jokaisella hammaskorun ottajalla on omat henkilökohtaiset syynsä hammaskorun asennuttamiseen. Hammaskoru voi olla sen omistajalle tärkeä muisto tai muistutus omasta tai läheisen elämästä aivan samaan tapaan kuin korvakoru, riipus, lävistys tai tatuointi.

Hammaskorun kiinnitys hammaslääkärissä

Hammaskorun kiinnitys on nopea ja täysin kivuton toimenpide, jossa hampaan pinta puhdistetaan ja sen jälkeen hammaskoru ikään kuin liimataan hampaan pintaan. Kiinnityksen tekee hammaslääkäri tai suuhygienisti.

Hammaskorun asettaminen kestää usein kokonaisuudessaan vain 2-3 minuuttia. Siihen käytetyt aineet ovat turvallisia, yleensä samoja aineita joita käytetään hampaiden tavallisessa muovipaikkauksessa.

Hammaskorun kiinnitys ei välttämättä vaadi erillistä käyntiä, vaan se on yleensä mahdollista tehdä esimerkiksi jo sovitun hammastarkastuksen tai paikkauskäynnin aikana samalla istunnolla.

Kauanko hammaskorua voi käyttää?

Hyvin tehty hammaskorun kiinnitys kestää jopa useita vuosia.

Mikäli korun haluaa pois suusta, se on suositeltavinta tehdä hammaslääkärin tai suuhygienistin käynnin yhteydessä. Korun ja hampaan välissä on liimana tavallisesti hieman paikkausmuovia ja sidosainetta. Näiden siivoaminen hampaalta on usein vaikeaa kotioloissa, mutta suun terveydenhuollon ammattilainen tekee sen nopeasti.

Hammaskorun ja sen kiinnityksen hinta

Itse korujen hinnat alkavat kahdenkymmenen euron kristallikoruista nousten lopulta hyvin kalliisiin yksilöllisiin jalokivikoruihin. Hyvälaatuisen pienen valkokultaisen hammaskorun saa jo viidelläkymmenellä eurolla.

Hammaskorun asennuksen hinta hammaslääkäriasemalla vaihtelee kolmenkymmenen ja viidenkymmenen euron välillä. Korun poistosta ei usein laskuteta erikseen, jos se tehdään esimerkiksi tarkastus- tai paikkauskäynnin aikana.

Kirjoittaja:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim niam, quis nostrud exercitatio mco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequa dfkfkeet.
Jaa hyödyllistä sisältöä myös muille

Arvostele artikkeli asteikolla 1-5

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Ladataan...
Suosittelemme sinulle myös näitä: