https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-286-1.svg
4.97
26 arviota

Hammaslääkäriasemat Tampere

4.97
26 arviota
Suomessa hammashoitoa toteutetaan sekä kunnallisesti että yksityisesti. Kunnallinen hammashoito on keskimäärin kolme kertaa halvempaa, mutta yksityiset hammaslääkäriasemat pystyvät kilpailemaan palvelujen nopealla saatavuudella ja palvelujen saatavuudella.
Еtsi lähellä olevat klinikat

Kunnallinen hammashoito (Tampere)

Tampereen kaupunki tarjoaa kunnallista hammashoitoa, jonka kautta on mahdollista päästä kiireettömään hoitoon tai hammaspäivystykseen.

Perushammashoitoon hakeudutaan soittamalla Tampereen kaupungin keskitettyyn ajanvaraukseen (03 5657 0100) maanantaista perjantaihin klo 8-17 välillä. Ajanvarauksessa sovitaan hammastarkastus tai tarvittava hammashoito, jonka suorittaa joko suuhygienisti tai hammaslääkäri.
Tampere käyttää ajanvarauksessa takaisinsoittopalvelua.

Kiireelliseen päivystyshoitoon hakeudutaan arkisin klo 8-17 puhelinnumeron (03 5657 0111) kautta, jossa sovitaan akuutti hammashoito. Tampere tarjoaa kiireellistä hoitoa myös tämän ajan ulkopuolella numerossa 10023 tai matkapuhelimesta soitettaessa 03 10023 arki-iltoina klo 17-21 ja arkipyhinä klo 8-21.

Alla olevissa taulukoissa on kuvattu Tampereen kaupungin hammaslääkäriasemien nimet ja toimenpiteiden hinnat.

Alue Hammashoitolan nimi
Itäinen alue
Ahvenisjärven hammashoitola
Hervannan hammashoitola
Kaukajärven hammashoitola
Linnainmaan hammashoitola
Eteläinen alue
Vuoreksen hammashoitola
Peltolammin hammashoitola
Hatanpään hammashoitola
Keskusta
Nekalan hammashoitola
Koiviston hammashoitola
Tipotien hammashoitola
Tullinkulman hammashoitola
Läntinen alue
Lielahden hammashoitola
Teiskon hammashoitola
Tesoman hammashoitola
Pohjoinen alue
Koukkuniemen hammashoitola
Tammelan hammashoitola
Toimenpide Hinta
Suuhygienistin käyntimaksu
10,2 €
Hammaslääkärin käyntimaksu
13,1 €
Erikoishammaslääkärin käyntimaksu
19,2 €
Suun perustutkimus
18,9 €
Röntgenkuvaus
8,4 - 18,9 €
Puudutus
8,4 €
Paikkaushoidot
18,9 – 77 € toimenpiteen laajuuden mukaan käyntikerralta
Juurihoidot
18,9 – 54,9 € käyntikerralta

Yksityinen hammashoito Tampereella

Tampereella toimii noin 30 yksityistä hammaslääkäriasemaa.

Edustettuna on suurempia ketjuja kuten Oral, PlusTerveys, Terveystalo, Hammas Mehiläinen, Coronaria ja Pihlajalinna. Ketjujen lisäksi kaupungissa on myös lukuisia itsenäisiä vastaanottoja, joissa hammashoitoja tekee yksityinen hammaslääkäri. 

Tampere tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja yksityisen hammashoidon palveluissa. Useimmat yksityiset toimijat tarjoavat laajasti perushammashoidon palveluita, implanttihoitoa sekä suuhygienistin palveluita. Toisilla vastaanotoilla on myös erikoishammaslääkäreitä, mikä mahdollistaa tavallista laajempien ja vaativampien kokonaishoitojen toteuttamisen.

Hammastieto.fi -sivuston sijaintitietoihin perustuva Etsi klinikka -paikannuspalvelu näyttää sinulle sijaintisi mukaan sopivia hammaslääkäriasemia. Ilmoitamme asemien tiedoissa niiden aukioloajat, hintatasot sekä käyttäjäarviot.

Yksityisen hammashoidon yleisen hintatason näet oheisessa taulukossa. Toimenpiteiden lisäksi osa vastaanotoista veloittaa myös käyntimaksun (0-17 €).

Toimenpide Hinta
Suun perustutkimus
50 €
Hammasröntgen (pikkukuva)
32 €
Hammasröntgen (panoraamakuva)
81 €
Hampaan puudutus
21 €
Yhden pinnan täyte
66 €
Kahden pinnan täyte
111 €
Parodontologinen hoito
93 €
Hampaan poisto (sis. puudutuksen)
79 €
Hampaan poistoleikkaus (sis. puudutuksen)
249 €
Hampaan juurikanavien avaus ja laajennus, vaativa
117 €
Hampaan juurikanavan täyttö
77 €

Kannattaako valita kunnallinen vai yksityinen hammashoito?

Moni ihminen pohtii, olisiko järkevämpää hoitaa omat hampaat yksityisellä hammaslääkärillä vai valita kunnallinen hammashoito, ja mistä löytyy hyvä hammaslääkäri. Tampere tarjoaa lukuisia laadukkaita yksityisiä hammaslääkäriasemia, mutta hoidon taso on myös kunnallisella puolella erittäin hyvä. Vertailemme oheisessa taulukoissa näiden kahden merkittävimpiä eroja aukioloajoissa, jonoissa, palvelujen saatavuudessa sekä hinnoissa.
Aukioloajat
Kunnallisessa hammashoidossa hammashoitolat toimivat virka-aikana.

Yksityiset hammasasemat toimivat pääosin virka-aikaan, mutta monilla asemilla aukioloajat yltävät iltakuuteen tai iltakahdeksaan. Osa vastaanotoista pitää oviaan auki myös lauantaisin ja sunnuntaisin.
Potilasjonot
Kunnallisessa hammashoidossa potilasjonot ovat monissa kaupungeista kuukausien pituisia. Tilanne vaihtelee kuitenkin paljon kuntakohtaisesti. Koronaviruspandemia on pidentänyt jonoja koko Suomessa.

Yksityisillä hammasasemilla vapaita aikoja on usein saatavilla muutamien päivien päähän, joskus myös samalle päivälle.
Palvelujen saatavuus
Kunnallisessa hammashoidossa hoidetaan suun terveyttä hammastarkastuksen taudinmäärityksen perusteella.

Yksityisessä hammashoidossa toimenpiteissä on enemmän varaa kuunnella potilaan toiveita, sillä hoitoa ei kustanneta julkisista varoista. Esimerkiksi laminaatteja ja valkaisuja tehdään ainoastaan yksityisvastaanotoilla.
Hinta
Yksityisessä hammashoidossa palvelujen hinnat ovat noin kaksin- tai kolminkertaiset verrattuna kunnalliseen hammashoitoon, jossa potilas maksaa hoidon kokonaiskustannuksista itse noin kolmasosan ja loput kustannetaan kunnan budjetista.

Esimerkki 1: Kahden hammaspinnan paikkaus puudutuksella maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 50 euroa ja yksityisessä hammashoidossa noin 150 euroa.

Esimerkki 2: Purentakiskon valmistus maksaa kunnallisessa hammashoidossa noin 300-350 euroa ja yksityisessä noin 450-700 euroa.