https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-284-1.svg
4.82
70 arviota

Hammaslääkäripäivystys Tampere

4.82
70 arviota
Hammaslääkäripäivystys tarkoittaa kiireellistä hammashoitoa, johon hakeudutaan esimerkiksi voimakkaan hammassäryn tai hammasvamman vuoksi.
Еtsi lähellä olevat klinikat

Mitä on hammaslääkäripäivystys?

Hammaslääkäripäivystys tarkoittaa kiireellistä hammaslääkärin hoitoa. Päivystykseen hakeudutaan yleensä silloin, kun oireena on särkyä tai hampaaseen on kohdistunut esimerkiksi onnettomuuden aiheuttama vamma.

Päivystyskäynnillä päivystävä hammaslääkäri tutkii potilaan hampaat huolellisesti pyrkien selittämään oireiden syyn. Diagnoosi varmistetaan yleensä röntgenkuvan avulla.

Päivystyksessä kolme yleisintä hoitotoimenpidettä ovat hampaan poistohampaan paikkaus ja juurihoidon aloitus.

Käsittelemme päivystyksellistä hammashoitoa kattavammin paikannuspalvelumme Hammaslääkäripäivystys -sivulla.

Hammaslääkäripäivystys Tampereella

Kunnallinen hammashoito

Kiireellinen hammashoito Tampereella varataan arkipäivisin klo 8-18 hammaslääkärin päivystyksen ajanvarauksesta puh. 03 565 70111 ja muina aikoina terveyspalvelujen neuvontapuhelimesta 10023 tai matkapuhelimesta 03 565 70023, jossa toimii hammaslääkäripäivystys. Tampere tarjoaa kiireellistä hammashoitoa akuuteissa tapauksissa.

Päivystykseen voi hakeutua silloin, kun suussa ilmenee esimerkiksi kovaa kipua, johon särkylääke ei auta. Tällöin apua voi antaa päivystävä hammaslääkäri. Tampere toteuttaa päivystyshoidon Acutan hammaslääkäripäivystyksessä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Lievempiä oireita kuten kivuttomia lohkeamia, vihlontaa tai proteesien ongelmia ei hoideta kiireellisessä hammashoidossa, vaan näiden hoito tapahtuu kiireettömän hoidon ajanvarauksen kautta.

Pirkanmaan muiden kuntien asukkaat saavat arkisin virka-aikaan kiireellistä hammashoitoa oman kotikuntansa terveyskeskuksen hammashoitolasta. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä hoito tapahtuu Tampereella Acutan hammaslääkäripäivystyksessä. Ajanvaraukset tehdään klo 8-12 puhelinnumerosta 03 565 70115.

Yksityiset hammaslääkäriasemat

Yksityisillä hammaslääkäriasemilla hoidetaan tavallisesti myös päivystyksellisiä vaivoja, mikäli ajanvarauskalenteri sallii kiireellisen ajanvarauksen.

Verkkosivumme paikannuspalvelu suosittelee sinulle sijaintisi mukaan hammaslääkäriasemia, joissa saattaa olla yksityinen hammaslääkäripäivystys. Tampere tarjoaa useita vaihtoehtoja, sillä tietokannassamme on noin 35 yksityistä hammaslääkäriasemaa Pirkanmaan alueelta.