https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-284-1.svg
4.97
72 arviota

Hammaslääkäripäivystys Turku

4.97
72 arviota
Hammaslääkäripäivystys tarkoittaa kiireellistä hammashoitoa, johon hakeudutaan esimerkiksi voimakkaan hammassäryn tai hammasvamman vuoksi.
Еtsi lähellä olevat klinikat

Mitä on hammaslääkäripäivystys?

Hammaslääkäripäivystys tarkoittaa kiireellistä hammaslääkärin hoitoa. Päivystykseen hakeudutaan yleensä silloin, kun oireena on särkyä tai hampaaseen on kohdistunut esimerkiksi onnettomuuden aiheuttama vamma.

Päivystyskäynnillä päivystävä hammaslääkäri tutkii potilaan hampaat huolellisesti pyrkien selittämään oireiden syyn. Diagnoosi varmistetaan yleensä röntgenkuvan avulla.

Päivystyksessä kolme yleisintä hoitotoimenpidettä ovat hampaan poistohampaan paikkaus ja juurihoidon aloitus.

Käsittelemme päivystyksellistä hammashoitoa kattavammin paikannuspalvelumme Hammaslääkäripäivystys -sivulla.

Hammaslääkäripäivystys Turussa

Kunnallinen hammashoito

Turun kaupungilla ajanvaraus kiireelliseen hammashoitoon tapahtuu arkipäivisin klo 8-15.30 suun terveydenhuollon ajanvarauksesta puh. 02 266 0644.

Arki-iltaisin klo 16.00 – 18.30 ajanvaraus tapahtuu T-sairaalan yhteispäivystyksen numerosta 02 3131 564 ja illalla sen jälkeen Turun alueen yhteispäivystyksen puhelinneuvonnasta 02 313 8800. 

Lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä päivystyksen ajanvarausnumero on aamulla klo 8.30-11.00 T-sairaalan yhteispäivystyksen numerossa 02 313 1564. Muina aikoina soitetaan Turun alueen yhteispäivystykseen 02 313 8800, jossa toimii myös hammaslääkäripäivystys. Turku tarjoaa kunnallisessa hammashoidossa päivystyshoitoa akuuteissa tapauksissa.

Päivystykseen voi hakeutua silloin, kun suussa ilmenee esimerkiksi kovaa kipua, johon särkylääke ei auta. Tällöin apua voi antaa päivystävä hammaslääkäri. Turku ei tarjoa kunnallisessa hammashoidossa päivystävän hammaslääkärin hoitoa lievempiin oireisiin. Esimerkiksi kivuttomia lohkeamia, vihlontaa tai proteesien ongelmia ei hoideta kiireellisessä hammashoidossa, vaan näiden hoito tapahtuu kiireettömän hoidon ajanvarauksen kautta.

Yksityiset hammaslääkäriasemat

Yksityisillä hammaslääkäriasemilla hoidetaan tavallisesti myös päivystyksellisiä vaivoja, mikäli ajanvarauskalenteri sallii kiireellisen ajanvarauksen.

Verkkosivumme paikannuspalvelu suosittelee sinulle sijaintisi mukaan hammaslääkäriasemia, joissa saattaa olla yksityinen hammaslääkäripäivystys. Turku tarjoaa useita vaihtoehtoja, sillä tietokannassamme on noin 30 yksityistä Turussa toimivaa hammaslääkäriasemaa.