https://hammastieto.fi/wp-content/uploads//2020/09/Group-286.svg
5
148 arviota

Hampaiden valkaisu Helsinki

5
148 arviota
Hampaiden valkaisu on yleinen menetelmä niin sanotussa esteettisessä hammashoidossa, jossa parannetaan hampaiston ulkonäköä. Hampaiden pinnalle asetetaan vetyperoksidiin pohjautuvaa geeliä tai muuta yhdistettä, joka kulkeutuu hampaaseen ja hajottaa erityisesti hammaskiilteeseen kertyneitä värjääviä yhdisteitä.
Еtsi lähellä olevat klinikat
Tämä sivu näyttää tulokset 1 - 10 suodattimiin sopivista 97 vastaanotoista
Tämä sivu näyttää tulokset 1 - 10 suodattimiin sopivista 97 vastaanotoista
4.90
(34)
Seuraavat vapaat ajat:
Lähimmät käytettävissä olevat aikavälit:
4.55
(83)
Seuraavat vapaat ajat:
Lähimmät käytettävissä olevat aikavälit:
4.55
(83)
Seuraavat vapaat ajat:
Lähimmät käytettävissä olevat aikavälit:
  • Edellise vastaanotot
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Seuraavat vastaanotot

Mitä on hampaiden valkaisu?

Hampaiden valkaisu on yleinen menetelmä hampaiden sävyn vaalentamiseen, jota tarjotaan yksityisillä hammaslääkäriasemilla. Toimenpiteen suorittaa tavallisesti suuhygienisti, mutta on olemassa myös kotivalkaisumenetelmiä.

Hampaiden valkaisussa hampaille levitetään karbamidiperoksidia sisältävää valkaisugeeliä, joka hajottaa hammaskiilteessä olevia värjääviä yhdisteitä ja saa hampaat näyttämään tämän vuoksi vaaleammilta.

Hampaiden valkaisemista toimenpiteenä on tarkemmin kuvattu paikannuspalvelumme Hampaiden valkaisu -sivulla.

Lisäksi verkkosivuillamme on artikkelit valopohjaisista valkaisumenetelmistä kuten laservalkaisusta ja ZOOM-valkaisusta. Näissä menetelmissä valkaisuainetta aktivoidaan laser- tai LED-valolla.

Hampaiden valkaisu Helsingissä

Valkaisun tarkoitus on käytännössä suun ulkonäön parantaminen, kun taas julkisen suun terveydenhuollon toiminta keskittyy suusairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Tämän vuoksi hampaiden valkaisua ei käytännössä toteuteta Helsingissä kunnallisessa hammashoidossa. 

Valkaisua tarjotaan pääosin yksityisillä hammaslääkäriasemilla, joita Helsingissä toimii noin kahdeksankymmentä.

Hampaiden valkaisut voidaan jakaa pääsääntöisesti kahteen kategoriaan. 

  1. Vastaanotolla toteutettavat valkaisut. Näissä suuhygienisti tai hammaslääkäri käsittelee potilaan hampaita 30-90 minuutin ajan valkaisugeelillä ja lopputulos havaitaan heti.

  2. Kotivalkaisut. Suuhygienistin tai hammaslääkärin vastaanotolla otetaan hampaista jäljennös, jonka avulla hammaslaboratorio valmistaa potilaalle annostelumuotin jolla hampaiden valkaisua voidaan tehdä kotona monta kertaa toistaen.

Hampaiden valkaisun hinta sijoittuu yleensä 120 – 300 euron hintahaarukkaan. Hintahaarukan halvempaa puoliskoa edustavat nopeat vastaanoton kevytvalkaisut, kun taas kotivalkaisu ja pidempi valkaisu vastaanotolla maksaa yleensä yli 200 euroa.